Kek Batik
Bahan-bahan :
1 paket biskut marie
1 buku butter (250 gm)
2 biji telur
1 cawan milo
1/2 cawan nestum
1 sudu teh nescafe
1 tin susu pekat
cara-cara :
1. Cairkan butter bersama telur. Masukkan milo, nestum dan nescafe. Kacau perlahan hingga mendidih.
2. Masukkan susu pekat, padam api dan kacau perlahan sekali sekala hingga adunan suam.
3. Tuangkan adunan ke dalam bekas berselang seli dengan biskut yang telah dipatah-patahkan.
4. Tekan dan mampatkan adunan. Sejukkan dalam peti sejuk.
5. Sedia untuk dihidangkan apabila telah disejukkan sekurang-kurangnya sejam.
tip ijan : sejukkan kek selama 3 jam untuk nampak lebih cantik apabila dipotong....dan lebih enak kalau kalian letakkan chocolate topping....emm..yam...yam...
0 comments:
Post a Comment